Kinderen en mondhygiëne

Veel ouders vragen zich af wanneer ze moeten beginnen met het aanleren van een goede mondverzorging bij hun kinderen. Mondhygiënisten benadrukken het feit dat hoe sneller je begint met het aanleren van goede gewoontes omtrent mondhygiëne, hoe groter de kans is op mooie en gezonde tanden in de toekomst. Het kindergebit is kwetsbaar als het niet dagelijks wordt onderhouden.

 

Preventieve mondzorg

Daarom is het raadzaam dat kinderen al van jongs af aan bij een mondhygiënist gaan voor preventieve mondzorg. Als je bij kinderen al problemen kan voorkomen, hoef je later minder in te grijpen. De kans op gaatjes op jonge leeftijd neemt daardoor sterk af. Spelenderwijs wordt hun dan duidelijk dat ook hun (melk)gebit een goede mondverzorging verdient. Tevens worden kinderen op jonge leeftijd vertrouwd met de mondhygiëniste. Door kinderen op een ongedwongen en speelse manier kennis te laten maken, is behandeling op latere leeftijd vaak veel gemakkelijker.

 

Mondhygiëne behandeling

De mondhygiëne behandeling bestaat uit een poetsinstructie, tips voor de mondverzorging, adviezen betreft voedingsgewoontes en ev. het appliceren van fluoride. Met groot enthousiasme probeer ik kinderen te motiveren om hun gebit schoon en gezond te houden!

 

Kinderen met een beugel, zijn ook bij mij van harte welkom. Immers door het dragen van vaste apparatuur, genaamd brackets, wordt het poetsen best een flinke klus. Dit is bij uitstek een goede gelegenheid om voor een mondhygiëne- behandeling langs te komen! 

 

Mondhygiëne behandelingen van jeugd (tot 18 jaar) valt onder de basisverzekering en wordt volledig vergoed door uw zorgverzekeraar.

Persoonlijke aandacht

Kinderen zijn in goede handen bij ons. Het vertrouwen winnen en daardoor een ontspannen behandeling stellen we voorop.

Mondzorg tieners en poetsinstructies kinderen zijn heel belangrijk